Jhon

Jhon

In februari 2018 woon ik al 6 jaar met veel plezier bij de Belvertshoeve. Ik ben bij de Belvertshoeve gekomen via Stichting MEE. Voordat ik op de Belvertshoeve kwam wonen, woonde ik bij mijn ouders in Helmond. Ik heb 1,5 jaar op het terrein gewoond en toen kreeg ik een kamer in het hotel.

Ik heb het goed naar mijn zin bij de Belvertshoeve. Je krijgt hier een kans om zelfstandig te leren wonen- en werken. Je mag en kan hier alles leren. Je krijgt goede begeleiding bij de zaken die je moeilijk vindt of die je nog moet leren. De begeleiding heeft een luistert oor voor de problemen die je hebt en je kunt altijd bij ze terecht. Doordat ik hier al zo lang woon is het vertrouwen in de woonbegeleiding erg gegroeid waardoor ik me heb leren open te stellen. Iets waar ik vroeger veel moeite mee had.

Ik werk in het Bos-restaurant van de Belvertshoeve. Het is fijn om bezig te zijn en contact te hebben met mensen van buitenaf. Ik geniet erg van de gesprekken met gasten. Ook leer ik elke dag veel over het horecavak. Ik heb in 2017 mijn diploma gastheerschap gehaald via het Summa collega. De leraar kwam elke week naar de Belvertshoeve om les te geven. Ik ben super trots dat ik dit diploma heb behaald. Mijn plannen voor de toekomst zijn om zelfstandig te wonen in Helmond met een hele leuke baan in de horeca.

Linde

Linde

Voordat ik bij de Belvertshoeve kwam wonen heb ik 7 jaar op een gesloten inrichting gezeten van een andere instelling. Wat ik hier zo fijn vind is dat ik hier word gezien als individu. Mijn problemen worden niet vergeleken met de problemen van andere jongeren.

Mijn doelen worden persoonlijk op mij afgestemd. Ik kan nu sinds lange tijd zeggen dat het goed met me gaat en dat heb ik met name te danken aan de persoonlijke aandacht die ik hier krijg. Ik heb hier een dagstructuur en een goed ritme, wat ik erg nodig heb. Bij de Belvertshoeve worden ze niet boos als het even een keer niet lukt maar kijken ze hoe ze je kunnen helpen om het beter te maken.

Wat ik ook erg leuk vind is dat we veel groepsactiviteiten doen met medebewoners. Ik woon nu nog op het terrein van de Belvertshoeve maar ik zou over een tijdje graag willen doorstromen naar de appartementen. Uiteindelijk zou ik zelfstandig willen wonen met een leuk hondje maar nu heb ik het nog prima naar mijn zin hier!

Ashley

Ashley

Op 28 september 2020 woon ik al 2 jaar op de Belvertshoeve. Ik heb er ook geen spijt van.  Ik heb vanaf me tweede in een pleeggezin gewoond, omdat mijn biologische ouders nooit en niet voor me konden zorgen. Vanaf mijn 18 ben ik hier op de Belvertshoeve komen wonen, dat was in het begin super erg wennen, omdat ik toen van thuis weg moest, maar zodra ik hier op de Belvertshoeve kwam wonen werd ik zo hartelijk ontvangen en er werd me een warm huis geboden. Op dat moment voelde ik me meteen thuis bij de Belvertshoeve. Ik dacht de woonbegeleiding zal me nooit snappen hoe ik me voel, maar dat heb ik verkeerd. Ze snapte me en ze waren er altijd voor me zodra er iets aan de hand was, dat was voor mij meteen een prettig gevoel.

De Belvertshoeve organiseert ook activiteiten voor je samen met heel de groep. Zo ga je dan naar de Bios, Efteling enz.
Ik woon nu bijna anderhalf jaar op de Belvertshoeve en ik vind het nog steeds super fijn, het liefst zou ik er nooit meer weg willen, maar helaas. Ik woon nu op het groepshuis dat is de tweede fase van de Belvertshoeve. Ondanks dat de woonbegeleiding er niet veel is nemen ze zeker de tijd voor je als ze er weer zijn en dat vind ik persoonlijk super fijn. Ze zoeken altijd mee naar oplossingen voor je en helpen je hier en daar zodra het nodig is. Ondertussen dat ik op de Belvertshoeve ben komen wonen kon ik nog wel alles behouden, zo heb ik nu nog steeds de Efteling waar ik al bijna 2 jaar werk en zo zit ik ook nog steeds op school.