Mijn ervaring

Jannick:

voelt als thuiskomen

In februari woon ik 5 jaar bij de Belvertshoeve. Ik heb voordat ik hier kwam wonen al in 7 verschillende instellingen gewoond. Hier voel ik me thuis. Je wordt geaccepteerd en gehoord. Hier heb je een naam en geen nummertje. Dat komt door de kleinschaligheid en het persoonlijke contact. Het klinkt misschien cliché maar het voelt voor mij echt als een warm bad. Ik heb door de samenwerking tussen de Belvertshoeve en het Prinsentuin college de kans gekregen om de opleiding groenproject te volgen. Ik heb nu mijn eerste echte officiële diploma behaald en dat voelt goed. Mijn werk gaat goed, ik ben bezig met het behalen van mijn rijbewijs, ik heb mijn diploma behaald dus ik kan wel zeggen dat het goed met me gaat. Natuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag maar ik heb hier altijd iets om op terug te vallen en ze geven me handvatten om verder te bouwen. Verder mag ik hier met mijn grootste hobby bezig zijn, rap muziek maken, en dat maakt mij enorm happy.

Jhon:

werken aan mijn carrière

In februari 2018 woon ik al 6 jaar met veel plezier bij de Belvertshoeve. Ik ben bij de Belvertshoeve gekomen via Stichting MEE. Voordat ik op de Belvertshoeve kwam wonen, woonde ik bij mijn ouders in Helmond. Ik heb 1,5 jaar op het terrein gewoond en toen kreeg ik een kamer in het hotel. Ik heb het goed naar mijn zin bij de Belvertshoeve. Je krijgt hier een kans om zelfstandig te leren wonen- en werken. Je mag en kan hier alles leren. Je krijgt goede begeleiding bij de zaken die je moeilijk vindt of die je nog moet leren. De begeleiding heeft een luistert oor voor de problemen die je hebt en je kunt altijd bij ze terecht. Doordat ik hier al zo lang woon is het vertrouwen in de woonbegeleiding erg gegroeid waardoor ik me heb leren open te stellen. Iets waar ik vroeger veel moeite mee had. Ik werk in het Bos-restaurant van de Belvertshoeve. Het is fijn om bezig te zijn en contact te hebben met mensen van buitenaf. Ik geniet erg van de gesprekken met gasten. Ook leer ik elke dag veel over het horecavak. Ik heb in 2017 mijn diploma gastheerschap gehaald via het Summa collega. De leraar kwam elke week naar de Belvertshoeve om les te geven. Ik ben super trots dat ik dit diploma heb behaald. Mijn plannen voor de toekomst zijn om zelfstandig te wonen in Helmond met een hele leuke baan in de horeca.

Linde:

weer een perspectief

Voordat ik bij de Belvertshoeve kwam wonen heb ik 7 jaar op een gesloten inrichting gezeten van een andere instelling. Wat ik hier zo fijn vind is dat ik hier word gezien als individu. Mijn problemen worden niet vergeleken met de problemen van andere jongeren. Mijn doelen worden persoonlijk op mij afgestemd. Ik kan nu sinds lange tijd zeggen dat het goed met me gaat en dat heb ik met name te danken aan de persoonlijke aandacht die ik hier krijg. Ik heb hier een dagstructuur en een goed ritme, wat ik erg nodig heb. Bij de Belvertshoeve worden ze niet boos als het even een keer niet lukt maar kijken ze hoe ze je kunnen helpen om het beter te maken. Wat ik ook erg leuk vind is dat we veel groepsactiviteiten doen met medebewoners. Ik woon nu nog op het terrein van de Belvertshoeve maar ik zou over een tijdje graag willen doorstromen naar de appartementen. Uiteindelijk zou ik zelfstandig willen wonen met een leuk hondje maar nu heb ik het nog prima naar mijn zin hier!