Dagbesteding

Dagbesteding d.m.v. leren en werken Leer- werkprojecten

Het hebben van een goede dag invulling vinden wij erg belangrijk. Op het terrein van de Belvertshoeve zijn 4 leerwerk projecten:

  • Terreinbeheer en groenvoorziening
  • Klussen en onderhoud;
  • Dierenverzorging;
  • Horeca

Binnen de projecten leren de jongeren verschillende vaardigheden. We onderscheiden hier twee verschillende soorten vaardigheden: werknemersvaardigheden (op tijd komen; werkopdrachten kunnen aannemen; samenwerken; geconcentreerd werken; zelfstandig werken; etc.) en praktische vaardigheden (dit zijn vakvaardigheden die per project verschillen).

In het begin oriënteert de jongere  bij de verschillende projecten en  mag daarna zijn voorkeur aangeven bij welk project hij het  liefst gaat werken. Er wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met deze voorkeur.

Er wordt gewerkt aan de hand van werkdoelen, die de jongere samen met de leerwerkmeester van het project opstelt en regelmatig evalueert. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden van de jongeren.

Horeca, bediening en keuken 

Je kunt op de Belvertshoeve ook werken in de horeca. Werken in de horeca is niet voor iedereen geschikt. Je hebt te maken met wisselende werktijden, een stukje werkdruk, er wordt wat meer van je verwacht op het gebied van zelfstandigheid en sociale vaardigheden.

De Belvertshoeve heeft samenwerkingsafspraken met het Summa college. Hierdoor is het mogelijk om een opleiding te volgen op niveau 1 tot horeca assistent of keukenassistent  of op niveau 2, gastheer/ gastvrouw of kok.  Een opleiding start bij voldoende deelnemers.